SVÄNG TILL EN MARÄNG!

Eller kom in och botanisera bland vårens nyheter i någon av våra butiker så bjuder vi på fin-fin maräng och som vanligt prima service. Varmt välkomna in. (P.S Ibland måste man få ta ett break ifrån sockerdebatten och NJUTA).

RECEPT Maränger 

Som du kan smaksätta hur du vill med tex skal från en citron, saffran, nötter eller choklad.

Ger ca 20 stora:

  • 6 st äggvitor
  • 3 dl socker
  • en nypa salt

Sätt ugnen på 150 grader.
Vispa äggvitorna på medelhastighet tills de bildat ett fast skum.
Tillsätt socker och en nypa salt, vispa ca 6 min på högsta hastighet. Smeten ska bli blank och ej grynig när man tar lite mellan fingrarna. Tillsätt långsamt eventuell smaksättning i smeten.
Klicka ut på bakplåtspapper på plåt.
In i ugnen ca 50-60 minuter beroende på ugn, tills ytan är krispig och insidan seg.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0