EASTER CUPCAKES, by Leila.


Nu närmar sig ju Påsken med stormsteg och det är hög tid att planera påsktårtan. Dock hittade vi Leilas EASTER CUPCAKES först, så valet blir lätt i år! Låt er väl smaka!



Easter cupcakes

  • 2 ekologiska ägg
  • 2 dl strösocker
  • 100 g hasselnötter
  • 1 ½ dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • ¾ dl mjölk

Nutella frosting

  • 1 dl Nutella
  • 4 dl florsocker
  • 4 msk kakao
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 150 g philadelphiaost
  • 1 msk kaffe

Fågelbo

  • 400 g mandelmassa eller marsipan
  • 12–24 små chokladägg (smågodis)
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa ägg och socker vitt och riktigt pösigt.
  3. Mixa nötterna till pulver i hushållsmixer med kniv, eller mal i kvarn.
  4. Blanda nötter, vetemjöl och bakpulver och vänd ner i äggsmeten.
  5. Rör i mjölken.
  6. Placera ut stora pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet.
  7. Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter. Prova med en sticka, de ska inte vara kladdiga. Låt svalna.

Nutella frosting

  1. Vispa nutella, florsocker, kakao, vaniljsocker och philadelphiaost krämigt.
  2. Rör ner kaffet.
  3. Bred frostingen över cupcakesen.

Fågelbo

  1. Pressa mandelmassan/marsipanen genom en vitlökspress.
  2. Forma trådarna till små fågelbo’n på toppen av frostingen.
  3. Lägg ett par chokladägg i varje fågelbo.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0