Älskade våffla, idag är det din dag!


Här på Tom Joule föredrar vi de traditionella, söta & frasiga våfflorna allra bäst. Gärna med en klick nyvispad grädde & blåbärssylt. Tillhör du de mer nytänkande & vågade finner du ett spännande recept nedan!
Våfflor med getostcrème och honung

Våffla på dinkelmjöl och kvarg som passar utmärkt tillsammans med smakerna getost, honung och rosmarin. Passar även utmärkt att servera till brunch, förrätt eller vickning
Ingredienser
100 g Arla® smör3 ½ dl siktat dinkelmjöl
2 tsk bakpulver
½ tsk salt
4 ½ dl Arla Ko® mjölk
2 ägg
Tillbehör:
2 dl Arla Köket® crème fraiche gourmet getost,honung,rosmarin
4 tsk flytande honung
Gör så här
- Smält smöret och låt det svalna.
- Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke.
- Vispa i mjölk, smör och ägg till en slät smet.
- Låt smeten stå och svälla en stund.
- Hetta upp våffeljärnet.
- Pensla med lite smör innan första våfflan gräddas.
- Häll i smet och grädda våfflorna gyllenbruna.
- Toppa med crème fraiche och ringla honung över.
(Lånat från www.arla.se)
Kommentarer
Trackback