EASTER CUPCAKES, by Leila.
Nu närmar sig ju Påsken med stormsteg och det är hög tid att planera påsktårtan. Dock hittade vi Leilas EASTER CUPCAKES först, så valet blir lätt i år! Låt er väl smaka!

Easter cupcakes
- 2 ekologiska ägg
- 2 dl strösocker
- 100 g hasselnötter
- 1 ½ dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- ¾ dl mjölk
Nutella frosting
- 1 dl Nutella
- 4 dl florsocker
- 4 msk kakao
- 2 tsk vaniljsocker
- 150 g philadelphiaost
- 1 msk kaffe
Fågelbo
- 400 g mandelmassa eller marsipan
- 12–24 små chokladägg (smågodis)
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Vispa ägg och socker vitt och riktigt pösigt.
- Mixa nötterna till pulver i hushållsmixer med kniv, eller mal i kvarn.
- Blanda nötter, vetemjöl och bakpulver och vänd ner i äggsmeten.
- Rör i mjölken.
- Placera ut stora pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet.
- Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter. Prova med en sticka, de ska inte vara kladdiga. Låt svalna.
Nutella frosting
- Vispa nutella, florsocker, kakao, vaniljsocker och philadelphiaost krämigt.
- Rör ner kaffet.
- Bred frostingen över cupcakesen.
Fågelbo
- Pressa mandelmassan/marsipanen genom en vitlökspress.
- Forma trådarna till små fågelbo’n på toppen av frostingen.
- Lägg ett par chokladägg i varje fågelbo.
Kommentarer
Trackback